, ,

Geraak zonder broekscheuren aan een nieuwe job

Je job maakt je ongelukkig en je hebt het gevoel dat het niets voor jou is. Herkenbaar? Misschien wordt het tijd om van job te veranderen.

Hoe pak je dat dan het best aan? Wat met je huidige job? En hoe ga je op zoek naar een nieuwe job terwijl je hele dagen op de werkvloer slijt? I’ve got some answers!

Hou het vooral discreet

Natuurlijk wil je zo snel mogelijk aan een nieuwe job raken. Contacten kunnen daarbij helpen, maar kies ze voorzichtig uit. Praat er enkel over met mensen die je voor de volle honderd procent vertrouwt. Zorg er ook voor dat je enkel de contacten inlicht waarvan je weet dat ze een job in de aanbieding hebben. Hou je collega’s bovendien in het ongewisse.

Tijd is cruciaal

Ga slim om met tijd. Wie fulltime werkt, heeft natuurlijk niet veel tijd om te “jobhunten”. Verspil dus geen tijd aan nietszeggende vacatures (correctie: doe dit nooit) en schakel adviseurs in om op zoek te gaan naar een job op maat. Maak ook job alerts aan, dan hoef je niet elke keer doorheen de lange vacaturelijsten te scrollen. Dat kan trouwens heel simpel via LinkedIn:

Neem geen genoegen met minder

Krijg je een job aangeboden waar je niet helemaal enthousiast van wordt? Ga er dan niet op in. Dat klinkt misschien logisch, maar eens je aan het zoeken bent, wil je dat het snel gaat. Laat je op dat moment niet verleiden door het eerste het beste voorstel. Anders zit je na drie maanden opnieuw in dezelfde situatie.

Pak het gesprek slim aan

Eens je de job van je dromen hebt gescoord, is het tijd om je manager in te lichten. Dat is echt geen leuke opdracht, maar blijf professioneel en hou rekening met de gevoelens van je leidinggevende. Zo maak je het gesprek net iets aangenamer. Blijf je nadien voor de volle 100% inzetten en bedank je collega’s met een kleinigheidje op je laatste werkdag.

Het is heel normaal om van tijd tot tijd van job te willen veranderen. Hopelijk helpen bovenstaande tips je bij de zoektocht naar een nieuwe baan. Veel succes en laat van je horen, mocht je nog tips nodig hebben. 🙂

Katleen

Save

Save

Save

0 antwoorden

Geef een reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *