Een stage, dé springplank naar je eerste job

11 september 2017  |  By STW Team
Blog post title picture

Stagelopen bij een bedrijf, en er daarna een job scoren? Ideaal! Én boeiend, want zo is je stage een testperiode, en weet je perfect waar je terechtkomt. We peilden naar de ervaringen van Michelle Meganck, die stage liep bij Unique, en er na haar studies begon als consultant.

 

“Ik heb personeelswerk gestudeerd aan de Karel de Grote Hogeschool. Tijdens mijn tweede bachelor besloot ik om bij Unique stage te lopen, want ik wou altijd eens proeven van de wereld van werving en selectie.”

 

Hands-on stage

“Mijn stage bij Unique in Herentals duurde zo’n 8 weken. De eerste dag was ik wat nerveus. Maar de stress was al snel voorbij, dankzij het warme onthaal. Ik voelde me direct als een van de collega’s. Tijdens de eerste dag gaf Carmen, de business manager van Unique Herentals, me een volledige introductie over de manier van werken.”

“Stelselmatig werd mijn takenpakket steeds breder. Gelukkig was het niet zo’n stage met alleen administratieve taken. Ik draaide al heel snel voor de volle 100% mee, en deed wat een consulent elke dag doet: searches verrichten, telefonisch contact met kandidaten en klanten, en interviews.”

“Tijdens mijn stage van acht weken heb ik meer geleerd dan al die jaren achter de schoolbanken. Correct telefoneren, op de juiste manier interviews afnemen, efficiënt op zoek gaan naar de juiste kandidaten, … Unique is een geweldige leerschool.”

 

Vlotte start

“Vrij snel na mijn diploma-uitreiking kreeg ik een telefoontje van Unique. Er was immers een vacature voor consultant in het kantoor van Geel. Ik heb me onmiddellijk kandidaat gesteld, omdat ik wist dat dit mijn ideale eerste job zou zijn. Het rekruteringsproces is vlot verlopen. Én grondig. Verschillende gesprekken en een persoonlijkheids-, intelligentie- en motivatietest bewezen dat er wel degelijk een match is.”

“Ik ben enkele weken geleden gestart. Omdat ik bij Unique al stage had gelopen, verliep de opstart ontzettend vlot. De eerste dag als échte consultant was echt aangenaam. Er werd een ontbijt geregeld, en er hing een groot bord met een welkomstboodschap. En vandaag? Ik doe wat ik graag doe. Ik ben gelukkig dat ik deze keuze heb gemaakt.”

 

Heel wat perspectieven

“De toekomst lacht me toe. Bij Unique krijg ik heel veel kansen om te groeien. Je kunt hier tal van opleidingen volgen. Je start met de basisopleiding, en kunt daarna kiezen wat je zelf interessant vindt. Momenteel volg ik een opleiding over sociale wetgeving. Als ik op het einde slaag, krijg ik een officieel attest van Federgon. Het liefst van al zou ik binnen enkele jaren doorgroeien binnen Unique. Als senior consultant, business manager of een job op het hoofdkantoor. Mogelijkheden genoeg!”