Heb je zelf nog vragen?

29 september 2017  |  By STW Team
Blog post title picture

Natuurlijk heb je nog vragen. Massa’s zelfs… Maar door de stress van een sollicitatiegesprek kan je weleens tilt slaan of gekke dingen zeggen.


Daarom hebben we 5 vragen voor je opgesteld, die je gemakkelijk in je achterhoofd kan houden.

 

Vraag 1: "Waarom staat deze functie open?"

Een simpele vraag die voor veel inzichten en aanvullende vragen zorgt. Een gloednieuwe functie kan betekenen dat het bedrijf/de afdeling aan het groeien is. Ga je iemand vervangen? Dan wil je graag ook weten waarom die persoon de functie verlaten heeft: is de werknemer doorgegroeid naar een andere functie binnen hetzelfde bedrijf of is hij/zij naar een ander bedrijf overgestapt? Waarom is die persoon vertrokken?   

 

Vraag 2: "Met welke uitdagingen wordt het team geconfronteerd?"

Deze vraag geeft je een beter beeld van het type persoon dat ze nodig hebben binnen het team. Bezit je de juiste skills? Dan kan je die perfect uitspelen tijdens de rest van het gesprek.   

 

Vraag 3: "Kan je de sfeer op kantoor omschrijven?"

Gaan de collega’s na de werkuren bijvoorbeeld eens samen iets drinken? Gaat het er vaak hectisch aan toe op kantoor? Wat is de gemiddelde leeftijd? Inzichten die voor jou dan weer het antwoord geven op de vraag: “Zie ik mezelf wel functioneren binnen de sfeer van het bedrijf?”  

 

Vraag 4: "Wat vind je het leukst aan werken bij (vul in: bedrijf)?"

Het antwoord geeft je een beter beeld van de kernwaarden. Komen die wel overeen met jouw waarden? Bovendien kan deze vraag leuke verhalen bij je toekomstige werkgever opwekken. Een leuke manier om het ijs te breken!  

 

Vraag 5: "Hoe omschrijf je een typische dag als (vul in: functie) bij (vul in: bedrijf)?"

Het kan zijn dat de interviewer je daar geen antwoord op kan geven omdat er geen ‘typische’ dag bestaat. Of misschien weet de wervingsmanager jou wel een gedetailleerde planning voor te schotelen. Antwoorden waar je veel conclusies uit kan trekken, dus. En die duidelijk maken of je binnen het bedrijf past of niet.

Vanaf nu sta je nooit meer met je mond vol tanden als de recruiter wil weten of je nog vragen hebt.

Heb je graag nog meer sollicitatieadvies? Maak dan vandaag nog een afspraak met een van onze experts! Ze hebben zelf een aantal vacatures voor je klaarliggen.