Waar zie je jezelf binnen 5 jaar?

6 november 2017  |  By STW Team
Blog post title picture

Neen, voor die vraag heb je geen glazen bol nodig. Of toch?

Denk gewoon even goed na over de volgende vragen en het antwoord wordt al snel duidelijk: Wat zijn je professionele doelstellingen? Wat wil je over 5 jaar bereikt hebben? Let wel, het is absoluut not done om te zeggen dat je jezelf bij een ander bedrijf ziet werken. Of om te zeggen dat je de functie van je gesprekspartner zal stelen.


Maar wat zeg je dan wel? Zet vooral in de verf hoe je wil groeien en hoe dat bedrijf daar beter van kan worden. Je kan dit zo verwoorden: “Tijdens de eerste jaren van mijn carrière wil ik vooral veel leren, om die kennis later te kunnen gebruiken in een functie zoals bijvoorbeeld … (vul in: een functie die je binnen 5 jaar bij het bedrijf zou willen uitvoeren).”

Op zoek naar meer sollicitatieadvies? Of misschien nog beter: toegang tot dé ultieme vacaturelijst? Onze consulenten zijn er om je te helpen! Schrijf je hier in zodat we een afspraak kunnen vastleggen.