Voor je solliciteert: geef je online imago een boost

6 april 2017  |  By Charlotte Holvoet
Blog post title picture
Solliciteren in het digitale tijdperk betekent dat je ervoor moet zorgen dat je online imago zo aantrekkelijk mogelijk is voor potentiële werkgevers. De volgende tips helpen je bij het opkrikken van je online imago.

Welk overzicht krijgen werkgevers van je te zien?

Welke foto’s of artikels verschijnen er in je zoekmachine bij het zoeken naar je eigen naam? Het is belangrijk om dat even te testen. Verwijder afbeeldingen of teksten die je liever niet naar boven ziet komen.

Een goede profielfoto helpt je sneller aan een job

Het is al lang geen geheim meer dat werkgevers hun jobkandidaten screenen via Facebook. Uit een onderzoek van UGent leren we dat kandidaten met een gunstige Facebook-profielfoto tot 21% meer positieve reacties krijgen in vergelijking met kandidaten die een minder gunstige profielfoto hebben. Maar wat is een gunstige profielfoto? Volgens professor Stijn Baert is het een foto die er aantrekkelijk en betrouwbaar uitziet.

Sociale netwerken: de grote schoonmaak

Facebook is en blijft natuurlijk een persoonlijk medium. Het heeft dus geen zin om leuke vakantiekiekjes te verwijderen. Wat wel weg moet zijn dronken foto’s of groepen zoals “Er is altijd tijd genoeg om te laat te komen”. Hetzelfde geldt trouwens voor Instagram. Hou het net iets vakkundiger op Twitter. Kies bijvoorbeeld voor een professionele foto en vermijd tweets die onbeleefd of discriminerend lijken. Beschouw LinkedIn als je online cv en zorg ervoor dat je profiel op en top professionaliteit uitstraalt. Lees onze LinkedIn cheat sheet voor enkele tips om je profiel op punt te stellen.

Bloggen

Een blog is de ideale manier om je kennis met de wereld te delen. Bij je potentiële werkgever scoor je dan weer extra punten als je blogt over sector gerelateerde onderwerpen. Koppel je naam aan je blog zodat die tevoorschijn komt bij het zoeken naar je naam. Zo, nu ben je digital proof op het vlak van solliciteren. Kan je daarnaast nog wat vacatures gebruiken? Schrijf je hier in en we sturen je enkele vacatures op maat.Save