Nailed it! Of hoe ik aan mijn eerste job kwam

27 juli 2016  |  By Cynthia Vanderhaeghe
Blog post title picture
“Je hebt de job.” Hell yeah! Heerlijk gevoel om die woorden te horen. Ik ben sinds kort aangenomen op mijn eerste job als logistiek medewerker bij Jet Import.

Wie zoekt die vindt

Ik startte mijn jobhunt bij Unique, waar ik mijn cv doorspeelde aan een van de Unique Experts. Zij gingen vervolgens aan de slag en zochten een job die aansluit bij mijn profiel. Maar misschien nog belangrijker: ze hielden ook rekening met mijn interesses. Het duurde niet lang of ik mocht op gesprek bij Jet Import.

Tweede kans

Doorgaans was ik tevreden van de gesprekken, ze stelden me vooral vragen over mezelf. Genre “wat zijn je sterkste vaardigheden?”, “waar zie je jezelf binnen 5 jaar?” en “waarom denk je dat je de ideale kandidaat bent voor de functie?” Achteraf bekeken was ik misschien té bescheiden en iets te negatief ingesteld. Ik besloot mezelf te herpakken tijdens het tweede gesprek. Véél beter. Ik was nog steeds eerlijk, maar wist deze keer een ‘positieve draai’ te geven aan mijn minder sterke eigenschappen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Neen, ik heb er geen uren aan gezwoegd, maar heb me vooraf wel kort voorbereid op het gesprek. Even wat informatie opgezocht over het bedrijf, wat ze doen, voor wie ze werken, enz. Mijn voorbereiding wierp duidelijk zijn vruchten af, en voor ik het wist kreeg ik te horen dat ik hun nieuwe collega was!

Information overload

Eerlijk? Ik moest even bekomen na die eerste week. De eerste twee dagen waren chaotisch, want er komt zoveel informatie op je af, echt een overflow! Ik had het gevoel alsof ik niets kon, alsof ik van nul begon, dus ik probeerde het hoofd boven water te houden. Maar al gauw besef je dat dat compleet normaal is, iedereen maakt het ooit mee.

Gelukkig kon ik rekenen op goede ondersteuning en begeleiding van mijn collega’s, die hebben echt het beste met me voor. Nu gaat het allemaal al veel beter en begin ik het allemaal onder de knie te krijgen.

Succes-sms’je

De Unique experts waren een grote hulp voor mij. Ze regelden mijn gesprekken van begin tot einde, zorgden ervoor dat ik op tijd en stond wist waar ik moest zijn, om hoe laat, en bij wie ik me moest aanmelden. Ik kreeg op mijn eerste werkdag zelfs een een sms’je om me succes te wensen.