Getest: opvallen met je motivatiebrief

16 juni 2016  |  By Jana Missiaen
Blog post title picture
Toen ik aan de slag wou gaan met mijn eigen motivatiebrief, bleek dat moeilijker dan gedacht. Er komt zoveel bij kijken en er zijn zoveel dingen om te onthouden!

Vier onderdelen van je motivatiebrief

Ik nam mezelf voor dat ik zou beginnen bij het begin: vier onderdelen. Inleiding – informatie over functie en bedrijf – eigen kwaliteiten – slot. De paniek ging spontaan over. Als je die vaste volgorde gebruikt, krijg je meteen een goed beeld van hoe je brief er ongeveer moet uitzien.

Vergeet ook niet in te spelen op de vacature door bijvoorbeeld kwaliteiten te vermelden die gevraagd worden. Zorg ook voor een ietwat originele inleiding. Zo gebruikte ik een artikel uit de krant om in te spelen op de actualiteit:

UNI_MotivatiebriefJana_03

Zit je even vast en weet je niet wat schrijven? Laat het even bezinken en bekijk het later nog eens, want met een frisse kijk wordt je brief alleen maar beter. Eens je de eerste brief geschreven hebt, gaat de volgende een stuk eenvoudiger, geloof me!

Ook op zoek naar een creatieve lay-out voor je brief? Kijk eens op Canva: zelfs als je niet grafisch bent aangelegd (zoals ik), kun je er mooie dingen mee ontwerpen!