Het belang van een stage en waar je een stageplaats kan vinden.

23 maart 2017  |  By Tessa Baeck
Blog post title picture
Veel studenten moeten tijdens hun opleiding een stage doen. Het geeft je enerzijds een beeld van hoe het eraan toegaat op de werkvloer. Anderzijds geeft het je de kans om de theorie van op de schoolbanken om te zetten naar de praktijk. Het is trouwens ook de ideale plek om je netwerk te vergroten. Een mooie basis voor een fantastische carrière, dus.

Stage voor iedereen

Ons onderzoek bij starters leerde ons dat 83% van de Belgische jongeren een stage heeft gedaan of aan het doen is. Daardoor staan ze steviger in hun schoenen: 1 op de 5 stage-lopers weet bijvoorbeeld perfect welke job hij of zij na het afstuderen wil bemachtigen. Amper 6% niet-stagiaires denkt daar hetzelfde over. Is de stage geen onderdeel van je opleiding? Denk er dus eens over na om een vrijwillige stage in te zetten tijdens de grote vakantie of direct na het afstuderen. Zo toon je initiatief en het opent tegelijkertijd veel deuren. Voordat je een leuke stage in de wacht kan slepen, moet je natuurlijk ook weten waar je moet zoeken! Hier zijn een aantal tips:

Een stage in het buitenland

Naar het buitenland trekken brengt veel extra voordelen met zich mee. Het is de ideale manier om je talenkennis te vergroten, je wordt er een stuk zelfstandiger door en je leert werken in een internationale setting. Voor stages in het binnen- en buitenland bij internationale organisaties geeft Vlaanderen zelfs een stagefinanciering. Klaar om je grenzen te verleggen? Bekijk deze links dan eens: ProjectsAbroad Education First WEP

LinkedIn

Het grootste professionele netwerk ter wereld is een goudmijn als het om vacatures gaat. Ook stagevacatures. J Zoek via het trefwoord “stage” of “stageplaats” en verfijn je zoekopdracht met de gewenste locatie, functie, of het bedrijf waar je aan de slag wil. Ziezo, klaar om de vacatures te doorbladeren.

Een stage bij Unique

Bij Unique loop je mee in een van de ondersteunende diensten zoals marketing, Learning & Development of Human Resources. Neem hier een kijkje. Misschien is het wel de eerste stap naar je toekomstige job. Klaar voor het échte werk? Of gewoon al nieuwsgierig naar de betalende jobs? Schrijf je hier in. Dan maken wij een selectie voor jou. Save Save Save Save Save