Niet te onderschatten ‘Soft Skills’

18 mei 2017  |  By Tessa Baeck
Blog post title picture

Wie vandaag een job wil scoren moet niet enkel het juiste diploma op zak hebben, maar ook een aantal soft skills bezitten. Uit een studie van het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten (VFU) blijkt dat jongeren zich vaak veel hoger inschatten op het vlak van attitude dan werkgevers over hun denken. VFU probeert die kloof te verkleinen met een app die onderdeel uitmaakt van het ‘app-titude’ project.

1-2Via de online tool, www.testyourselfie.eu, kan je testen of je de zes belangrijkste soft skills bezit: flexibiliteit, mondelinge communicatie, professioneel voorkomen, op tijd komen, initiatief nemen en inzicht hebben in sterke en zwakke punten.

Screen-Shot-2017-05-17-at-12.01.52De app evalueert je soft skills op basis een aantal typerende situaties zoals een sollicitatiegesprek. Het is een leuke manier om je soft skills op de proef te stellen en ze vervolgens te trainen. Eens de test is ingevuld, ontvang je een certificaat. Dat is dan weer handig om op je CV te plaatsen of via Social Media te delen. Zo overtuig je je potentiële toekomstige werkgever alvast over je soft skills. Maak de test een paar keer opnieuw om je resultaten achteraf te vergelijken en jezelf te verbeteren.

Je attitude wordt alsmaar belangrijker op de werkvloer en kan een doorslaggevende factor zijn tijdens het sollicitatieproces. Neem dus zeker een kijkje op het interactief platform van VFU en test your selfie!

Hou ons de komende weken zeker in de gaten voor een hele reeks soft skills tips. Zin om je soft skills extra op de proef te stellen? Kom tussen 26 en 30 juni naar de Start to Work Recruitment week en doe de grote test!

Tessa