5 Tips voor meer zelfvertrouwen

2 juni 2017  |  By Tessa Baeck
Blog post title picture

Als starter maak je soms weleens een foutje. Toch kan het vertrouwen in jezelf daardoor terugdeinzen. Deze 5 tips helpen je om in iedere situatie je zelfzekere zelf te blijven:

  1. Herinner jezelf aan je positieve eigenschappen

Maak dagelijks een lijstje van drie persoonlijke eigenschappen waar je trots op bent. Dat kan op een blad papier, in de notities van je gsm, maar ook gewoon in je gedachten. Indien je nood hebt aan een confidence boost, kunnen je ouders, vrienden, lief… je hierbij zeker helpen met een mooi complimentje!

1-2

  1. Vergelijk jezelf niet met anderen

Het gras is altijd groener aan de overkant. Of daar lijkt het alleszins op, want de realiteit is vaak anders. Afgaan op het succes van iemand anders is dus nergens voor nodig. Focus je eerder op je eigen groei en wees trots op wat je al bereikt hebt!

  1. Zet je kwaliteiten in de kijker

Ga op zoek naar je kwaliteiten en probeer ze extra in te zetten op de werkvloer. Het is enerzijds een manier om je minder sterke punten te verdoezelen. Anderzijds zal je daardoor vaker worden erkend door collega’s, wat dan weer een boost is voor je zelfvertrouwen.

  1. Vier je successen

Zowel grote als kleine successen. Het is belangrijk om jezelf af en toe een schouderklopje te geven. Dat kan bijvoorbeeld wanneer je werkgever een idee van je goed vond.

  1. Om hulp vragen is oké

Zit je met vragen of lukt het je gewoon niet om een taak tot een goed einde te brengen? Trek dan op tijd aan de alarmbel en vraag om hulp. Je collega’s zullen blij zijn dat je om hulp vraagt. Je voorkomt bovendien grote blunders die je zelfvertrouwen zouden kunnen schaden. Wil je extra punten scoren bij je collega’s, denk dan vooraf al even na over eventuele oplossingen of antwoorden. Op die manier toon je je betrokkenheid en proactiviteit.

Kom naar de Start to Work Recruitment Week en test je soft skills in een van onze kantoren. Maak bovendien kans op één van de honderden jobs en ontvang een exclusieve tote bag.

Tessa