Timemanagement 101

15 juni 2017  |  By Tessa Baeck
Blog post title picture

Time is money. Ga dus slim om met tijd. Werkgevers geven bovendien aan dat ze de soft skill “timemanagement” hoog in het vaandel dragen. Vandaag leg ik je dus uit hoe je voortaan iedere deadline kan halen zonder stress.

  1. Maak een planning

Zorg voor een wekelijkse planning waarin je een tijdmarge toekent aan iedere taak en wees daarin heel realistisch. Hou ook rekening met ad hoc. taken die je agenda onverwachts kunnen aanvullen. Plan taken die veel concentratie vereisen in op momenten waarop je telefonisch minder lastiggevallen wordt/ aan het begin van de dag.

  1. Stel prioriteiten

Verzamel dagelijks al je taken en rangschik ze vervolgens van meest dringende taken tot minder dringende taken. Zo ben je zeker dat de dringendste op tijd zullen afgerond zijn.

  1. Vermijd uitstelgedrag

Uitstelgedrag is gelijk aan tijdsverlies. De taak moét uiteindelijk toch afgerond worden, waarom nu dan niet? Hoe sneller het gedaan is, hoe sneller je to-dolijstje inkort.

1-2

  1. Neem pauzes

Af en toe een kleine pauze nemen zorgt ervoor dat je productief blijft. Ga dus gerust eens een frisse neus halen of neem even de tijd om een koffietje in de cafetaria te gaan drinken.

  1. First things first

Concentreer je op je to do’s en schakel de meldingen van Outlook uit, zo word je niet steeds afgeleid door binnenkomende mails en kan je je taken sneller afwerken.

Zin om je soft skills aan een test te wagen? Kom tussen 26 en 30 juni naar de Start to Work Recruitment week en doe de grote test!

Wist je trouwens dat de Project Consultants bij Unique Career in het eerste jaar dat ze beginnen werken een opleiding timemanagement krijgen?

Tessa