TESSA BAECK

LEEFTIJD 25
OPLEIDING Politieke Wetenschappen
Stage bij de Belgische ambassade in Brazilië en UNESCO in Brussel
SKILLS Professional cheerleader: ik hou ervan om pas afgestudeerden te motiveren en te coachen tijdens hun zoektocht naar werk. Dat geldt trouwens ook voor het enthousiasmeren van mijn Unique Career collega’s, samen zoeken wij topprojecten voor onze projectmedewerkers!
VRIJE TIJD Met vriendinnen genieten van de zon op een terrasje, de tijd nemen om een goed boek te lezen of gewoon eens lekker niets doen… Zalig!
GOUDEN TIP VOOR STARTERS Staar je niet blind op functietitels of bedrijven, maar solliciteer naargelang de competenties die je droomjob vereist. Door die tijdens je eerste werkervaringen bij te schaven, ben je in no-time klaar voor de job van je dromen!
DROOMREIS Zon, zee & strand op een exotische bestemming… Of een rondreis door Alaska, op safari in Tanzania of leren surfen op Bali… Ik heb nog heel wat bestemmingen op mijn bucketlist staan!
EERSTE LOON: OPDOEN OF SPAREN? Opgedaan nog voor ik het verdiend had: een nieuwe job vraagt om een nieuwe garderobe, toch?!

MY STORY: WANDERLUST!

Ik ben altijd vrij avontuurlijk geweest, en na mijn stage bij de Belgische ambassade in Brazilië had de reismicrobe me echt te pakken. Ik besloot toen om de politieke besluitvormingen achter mij te laten en gedurende zes maanden door Australië, Nieuw-Zeeland en Fiji te trekken. Wat een ervaring! Op zulke momenten besef je dat je gewoon moet doen wat je graag doet. Toen ik terugkwam van van mijn avontuur besloot ik dus meteen over te gaan tot actie: ik landde op een donderdag in België, had op maandagochtend twee sollicitaties en kon twee weken later aan de slag als HR consultant bij Unique!

Tien maanden later kreeg ik de mooie kans om als Recruiter bij Unique Career op te starten, en wat ben ik blij dat ik die gegrepen heb! Elke dag is er anders: op de ene dag probeer je nog naar kandidaten te zoeken op een jobbeurs, en de volgende zit je al met hen aan tafel voor een gesprek. I love my job! Ik kan me bovendien elke dag bezighouden met de dingen die ik belangrijk vind: brainstormen over nieuwe ideeën om kandidaten aan te trekken, kiezen waar ik werk en hoe ik dat aanpak, en samenwerken met leuke collega’s.

Als ik er nu op terugkijk besef ik dat je een bedrijf pas écht leert kennen als je er begint te werken. Ik begon aan een job waarvan ik aanvankelijk weinig af wist, maar soms moet je gewoon een risico durven nemen en een sprong in het diepe wagen. De generatie die nu afstudeert en op zoek gaat naar een job, lijkt er mij één van durvers: hou een open blik, laat nieuwe en onbekende uitdagingen je niet afschrikken en durf te doen waar je zin in hebt!

LinkedIn | Facebook