ELODIE MAZZEO

LEEFTIJD 27
OPLEIDING Bachelor in Toerisme – Haute École Galilée
STERKE PUNTEN Mijn relationele vaardigheden. Ik ben heel goed in contacten met zowel klanten als prospects en kandidaten. Het belangrijkste is dat je werkt met respect voor en vertrouwen in elkaar.
VRIJE TIJD Als ik wat vrije tijd heb, profiteer ik ervan om te gaan shoppen.
GOUDEN TIP VOOR STARTERS Te snel willen gaan, heeft geen zin. Je neemt beter de tijd om het juist te leren doen. Anders breekt dat je zuur op.
DROOMREIS Compleet ontspannen op het strand liggen. En vooral niet aan het werk denken, want ik weet dat mijn collega het tijdens mijn vakantie van me overneemt.
EERSTE LOON: OPDOEN OF SPAREN? Uitgegeven! Met mijn eerste loon heb ik meubels voor mijn appartement gekocht.

MY STORY: LEF HEBBEN

Mijn zoektocht naar werk was heel stressy. Het was als pas afgestudeerde zonder ervaring moeilijk om mezelf te bewijzen en het vertrouwen van een professionele rekruteerder te winnen. Wat me het meest opviel, was dat de meeste werkgevers niet in ons geloven. Iemands vertrouwen winnen is moeilijk als je geen ervaring of referenties hebt. Ik heb dus moeten knokken en ben op zoek gegaan naar alternatieven om die hindernis te overwinnen. Tijdens een sollicitatiegesprek heb ik dan ook voorgesteld om een hele dag onbetaald te werken om te bewijzen wat ik waard ben. Een soort stage van één dag, zeg maar. Dat heeft indruk gemaakt op de rekruteerder en ik was binnen!

Eind 2011 ging ik bij Unique aan de slag als consulente. Ik kreeg een opleiding over de procedures van Unique en groeide door tot de functie van Expert Consultant. Onlangs werd ik Recruitment and Account Consultant, wat het commerciële met rekrutering verbindt op een nog hoger niveau. Ik ben heel trots op hoe ik ben doorgegroeid! Ik heb dat deels te danken aan alle hulpmiddelen die Unique me aanbood en ook aan de vele tips van mijn collega’s. Het leukste aan mijn beroep? Kandidaten aan werk helpen! De gelukzalige glimlach op hun gezicht zien wanneer ik ze het goede nieuws vertel. Daar doe je het uiteindelijk allemaal voor!

Mijn tip voor starters: geloof in jezelf, overtuig jezelf, bereid je goed voor en ken jezelf! Dat zijn de vier geheimen van een succesvol sollicitatiegesprek. Want met een goed gesprek is die job al voor de helft binnen!

LindedIn