FLORENT LARDINOIS

LEEFTIJD 26
OPLEIDING Master vertalen Engels, Duits, Nederlands, Frans aan de Universiteit van Mons
SKILLS Stressbestendig in alle omstandigheden
VRIJE TIJD Ik trek er graag op uit, zonder daarvoor ver weg te hoeven gaan: een beetje rondslenteren in een Belgische stad en een restaurantje gaan doen, veel meer heb ik niet nodig!
GOUDEN TIP VOOR STARTERS Niet te veeleisend zijn, maar ook niet zomaar alles aannemen. En weet dat een vast contract voor iedereen het streefdoel is, maar een tijdelijke tussenstop van 5 à 6 maanden ook heel wat deuren kan openen.
DE HUIDIGE GENERATIE IN ÉÉN WOORD  Gemotiveerd
DROOMREIS Een goeie mix van cultuur en dolce far niente. Liefst buiten Europa, om nieuwe gewoonten te ontdekken.
EERSTE LOON: OPDOEN OF SPAREN? Opgedaan aan lekker gaan eten en goed gaan shoppen! daarna een reality check gekregen en toch ook enkele schulden afbetaald…

MY STORY: NIEUWSGIERIG AAGJE

Na 9 maanden in Nieuw-Zeeland en enkele side jobs om een centje bij te verdienen, heb ik me op de Belgische jobmarkt gestort. Dat heeft niet lang geduurd: binnen de kortste keren was ik aan het werk bij Unique. Ik heb het geluk gehad geen honderden vacatures te moeten doornemen. Dat wil niet zeggen dat ik er geen moeite in gestoken heb. Ik besteedde heel veel tijd aan de voorbereiding en lette altijd enorm op mijn voorkomen: altijd met de glimlach en spraakzaam. Dat opent meer deuren dan je zou denken.

In augustus 2015 ben ik aan de slag gegaan bij Unique als consulent. Ik doe mijn job doodgraag: het is geweldig om mensen te helpen de job van hun leven te vinden. Ik ben nog niet lang genoeg aan de slag om een specialiteit gevonden te hebben. Momenteel probeer ik nog zoveel mogelijk indrukken op te doen en kennis te vergaren, gewoon door heel nieuwsgierig te zijn.

Mijn gouden raad voor starters: trek de aandacht met je cv! Er zijn genoeg leuke voorbeelden beschikbaar op het internet, dus bekijk die ook. En last but not least: met een glimlach scoor je altijd…

 

LinkedIn