MARIE LOVECCHIO

LEEFTIJD 30
OPLEIDING Bachelor communicatie
Taalstage Engels
SKILLS Autonome teamplayer. Da’s kunnen
VRIJE TIJD De ideale vrije dag : lekker kunnen relaxen terwijl ik weet dat mijn collega’s alles onder controle hebben op kantoor. Ik studeer Spaans in avondschool en dankzij mijn roots begrijp ik Italiaans.
GOUDEN TIP VOOR STARTERS Om het verschil te kunnen maken als starter, moet je je echt onderscheiden van de anderen. Bijvoorbeeld door een uitgebreide talenkennis, of door relevante stages of vakantiejobs.
DROOMREIS 3 weken naar mijn vriend in Zuid-Amerika, om volledig te kunnen ‘deconnecteren’
EERSTE LOON: OPDOEN OF SPAREN? Als jobstudent : eerste wagen gekocht. Eerste ‘echte’ loon : gespaard.

MY STORY: NIET LOSLATEN!

Na mijn studies ben ik aan de slag gegaan als communicatie-assistente en PR-medewerker bij een bvba. Ik ben er weggegaan om een van mijn dromen na te jagen : een tijdje in Londen gaan wonen. Daar heb ik twee jaar mijn Engels bijgeschaafd. Om mijn studies te kunnen betalen, heb ik hier en daar jobs uitgevoerd. In 2011 ben ik teruggekeerd naar België, heel wat ervaringen rijker. Ik ben bij Unique, toen in Tervuren, aan de slag mogen gaan als consulente.

Na 3 weken ben ik overgestapt naar het kantoor van Charleroi. Ik hou me er voornamelijk bezig met de rekrutering van directie-assistenten, customer service-medewerkers, logistieke, sales en hr-medewerkers. Wat ik het leukst vind in mijn job is de samenwerking met mijn collega’s. Ik zie dit echt als een team effort, we kunnen ook voortdurend op mekaar rekenen. De samenwerking met de bedrijven en de kandidaten sluit daar mooi op aan. Daarnaast vind ik het fijn dat mijn job er elke dag anders uitziet, met veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheden. Als een van onze kandidaten gelukkig komt vertellen dat hij een toffe job gevonden heeft dankzij ons, ben ik in de wolken.

Mijn gouden raad voor starters is om goed bij te houden wat ze al ondernomen hebben tijdens hun job hunt. Erg handig als je bij verschillende bedrijven sollicitieert voor een gelijkaardige functie, want dan hoef je iet telkens opnieuw het wiel uit te vinden. En zoek goed uit wat het bedrijf precies vraagt : zo vergroot je je kansen op een gesprek !