GILLES BAR

LEEFTIJD 28
OPLEIDING Verpleegkunde met specialisatie spoed
SKILLS Ik probeer alles altijd zo goed mogelijk te doen
VRIJE TIJD 2 hobby’s: gitaar en dj’en
DROOMJOB In het buitenland werken lijkt me geweldig: ’s ochtends aan de slag, in de namiddag naar het strand
DROOMREIS Geen droombestemming, als ik maar niet teveel moet doen en van het moment kan genieten!
EERSTE LOON: OPDOEN OF SPAREN? Slim opdoen: rekeningen betalen en mijn ouders trakteren op een etentje

MY STORY: HIER EN DAAR

Ik ben al op zoek naar werk. In eerste instantie ga ik rekening houden met de omgeving waarin ik terecht kom, het team… en uiteraard het loon! Daarnaast vind ik de afstand voor het woon/werk-verkeer ook belangrijk. Maar ik ga er wel vanuit dat aan elke job voor-en nadelen verbonden zijn. Het is aan mij om een goed evenwicht te vinden.

Sinds het begin van mijn studies kom ik al over de vloer bij potentiële werkgevers. Dat maakt het voor mij wel makkelijker om een job te zoeken: ik ken de sector al heel goed, en heb al een netwerk aan professionele contacten uitgebouwd. Nochtans komt het thema niet aan bod op school. Ik denk dat scholen en universiteiten er vanuit gaan dat we het zelf maar moeten uitzoeken. Maar een dagje opleiding over hoe je je best kan voorbereiden op je professionele toekomst lijkt me wel een goed idee.

Gezien het werk dat ik doe, besef ik dat een 9-to-5 job er niet in zit. Dat is geen probleem, zolang ik maar kan doen wat ik graag doe. En dan liefst in het buitenland!

Uiteraard maak ik me wel zorgen over wat de toekomst gaat brengen. Niet enkel op vlak van werk: mijn generatie heeft geen flauw benul van hoe de toekomst er gaat uitzien. We kunnen ons ook helemaal niet voorstellen met welke situaties onze kinderen te maken zullen krijgen. Daarom voel ik me wel verplicht om alles te volgen wat met politiek en milieu te maken heeft.