HEIDERIKE SEYNAEVE

LEEFTIJD 23
OPLEIDING Bachelor ziekenhuisverpleegkunde (Hogeschool Vives, Kortrijk)
Master gezondheidsvoorlichting en -bevordering (GVO)
SKILLS “There’s no I in Team”: ik breek me graag het hoofd over creatieve oplossingen op complexe problemen. Liefst samen met collega’s, dat is leuker vieren achteraf.
VRIJE TIJD Ontspannen in de zon, daten met de vriendinnen, wandelen met de honden.
DROOMJOB Sociale duizendpoot: enthousiast om mee te werken aan nieuwe projecten om de gezondheid van anderen te kunnen bevorderen. Ik wil iets kunnen betekenen en bijdragen aan de maatschappij.
DROOMREIS Roadtrip door Azië
EERSTE LOON: OPDOEN OF SPAREN? Opdoen! Aan kleren en een weekendje weg

MY STORY: BEST OF ALL WORLDS

Als afgestudeerd verpleegkundige ligt de gezondheidswereld mij nauw aan het hart. Door mijn hulpverlenende ingesteldheid zou ik met alle plezier een bijdrage willen leveren aan het maatschappelijk welzijn en de gezondheid van de mens. Onze generatie in één woord: Ambitieus. We willen een job vol uitdagingen waar je je als persoon kunt ontplooien. Een job waar je nuttig kunt voelen door inbreng te hebben die aansluiten op eigen interessegebieden als economie, milieu, voeding, of in mijn geval gezondheid. Een goede work-life balance hebben is eveneens belangrijk. Zelf merk ik dat ook. Werken in shiften of tijdens het weekend is geen probleem. Maar ik durf er wel voor uitkomen dat ik ernaar uitkijk om me binnen enkele jaren te settelen. Eens er kindjes zijn lijkt mij een 9 to 5 job evidenter om alles te kunnen organiseren in het huishouden. Verder vind ik het belangrijk om niet te ver van huis te werken. Mijn work-life balance moet wel in balans blijven.

Dat alles maakt natuurlijk dat ik best zenuwachtig word als ik nadenk over mijn eerste job. Ga ik makkelijk een job vinden? Zal ik een job vinden die mij voldoening geeft? Ik weet dat ik werk heb aan mijn planning-skills: ik ben een chaoot, en overleef met to do-lijstjes. Ga ik daaraan kunnen werken, of er net op afgerekend worden? Eén ding is zeker, het studenteleven komt aan zijn einde en het grote mensenleven staat voor de deur. Ik vind het allemaal heel spannend en benieuwd naar de nieuwe stap.  Mochten zaken toch niet zo vlot verlopen als gehoopt, kan ik alles relativeren. Natuurlijk zou het een ontgoocheling zijn maar het leven zit vol kansen en mogelijkheden. Ik heb dus niets te verliezen. Ik probeer altijd optimistisch te blijven.

LinkedIn | Facebook