JANA MISSIAEN

LEEFTIJD 24
OPLEIDING Verpleegkunde (Hogeschool Vives, Kortrijk)
Master gezondheidsvoorlichting en –bevordering (GVO)
SKILLS Luisterend oor en groot inlevingsvermogen
VRIJE TIJD Zwemmen en joggen, maar ook creatief bezig zijn met schilderen en naaien. En terrasjes doen!
DROOMJOB Ik klink misschien als wereldverbeteraar, maar ik wil een actieve bijdrage leveren aan het voorkomen van gezondheidsproblemen, liefst via een gezondheidscentrum.
DROOMREIS Mix van cultuur, avontuur en ontspanning (en zon natuurlijk)
EERSTE LOON: OPDOEN OF SPAREN? Opdoen! Nieuwe smartphone, nieuwe sporthorloge en eindelijk eens goed gaan shoppen.

MY STORY: VOLG JE HART

Tijdens mijn opleiding verpleegkunde besefte ik meer dan ooit dat je je hart moet volgen als je iets wil doen dat je gelukkig maakt. Na een jaar handelswetenschappen te hebben gestudeerd, wist ik al gauw dat een job tussen de cijfers met weinig beweging niets voor mij is. Ik ben iemand met een luisterend oor, die voortdurend snakt naar sociaal contact en mensen wil helpen. Dát is wat telt voor mij. In verpleegkunde en gezondheidsvoorlichting vond ik alles wat ik zocht: een opleiding die me het gevoel geeft dat ik iets kan betekenen voor iemand. Hoewel ik economie superinteressant vond, bleek het voor mij uiteindelijk niet de juiste keuze.

Ik maak deel uit van een generatie die hard werkt, maar daardoor soms ook de weg kwijtraakt. Als ik zie hoe ‘individueel’ en ongezond sommige mensen door het leven gaan hoop ik dat ik met mijn toekomstige job een verschil kan maken en hen bewust kan maken van de gevolgen. Ik ben alvast begonnen met solliciteren, maar voel me niet zo goed voorbereid op die taak. Het is een vak apart, en die enkele uren sollicitatietraining die we op school kregen volstaan gewoonweg niet. Ik zoek het dus zelf uit. Omdat ik het zonde vind dat sommige info zo moeilijk vindbaar is, wil ik hier graag vertellen wat ik allemaal te weten kom.

LinkedIn | Facebook